Dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe bank

Het is niet zomaar iets: een nieuwe bank kopen. Het is een hele investering. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe bank? In deze blog belichten wij enkele punten die het maken van een keuze een stuk gemakkelijker voor je maakt.

Het formaat
Welke bank past er in je woonkamer? Dit is de allereerste en vooral belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen. Want voor je het weet val je voor een prachtige bank die helemaal niet in de ruimte past. Daar heb je natuurlijk helemaal niks aan! Meet dus voorafgaand aan je bezoek aan Harlingen Wonen hoeveel ruimte er is.

Er zijn verschillende soorten banken. Een bank geeft je persoonlijke smaak weer. Kies dus voor een bank die echt bij je past: je kijkt er tenslotte enkele jaren naar. Het formaat van de bank is ook iets persoonlijks: misschien zoek jij juist een bank met een subtiel formaat. Kom anders eens bij ons langs, om alle opties te bekijken.

Wel of geen hoek
Wat momenteel zeer populair is, zijn hoekbanken. Hoekbanken zorgen voor een knusse zithoek. Waar je wel rekening mee moet houden is (opnieuw) het formaat. Zo’n hoekbank is namelijk niet geschikt voor alle ruimtes. Heb je bijvoorbeeld een kleine woonkamer en staat de bank niet helemaal in een hoek, dan is de kans groot dat hij je in de weg gaat staan. Als je met z’n tweeën bent kun je je ook afvragen of een hoekbank wel relevant is.

De kleur van de bank
Er zijn ontzettend veel verschillende kleuren beschikbaar, maar denk er altijd goed bij na of het wel bij je interieur past. Zo kun je in onze winkel verliefd worden op een bepaalde bank met een bepaalde kleur, maar blijkt het achteraf dat hij helemaal niet bij je bestaande interieur past. Een handige tip is dat je een foto van je interieur maakt en deze meeneemt. Dan kunnen onze medewerkers met je meekijken en je ook goed adviseren over de mogelijkheden.

Het is ook handig om vooraf te bepalen of je juist een lichte of donkere bank wilt. En daarin zitten dan ook weer enkele subcategorieën, namelijk een basic kleur (zoals zwart en grijs) of juist een opvallende kleurtint.

Het materiaal
Tot slot zijn er allerlei opties waar je uit kunt kiezen als het gaat om het materiaal. De verschillende materiaalsoorten zorgen voor een andere uitstraling en daarnaast ook voor een divers zitcomfort. De bekendste optie is de stoffen bank, maar je ziet ook steeds meer leren banken. Het voordeel van een leren bank is dat het in de zomer wat koeler blijft en dat je het eenvoudiger schoon kunt maken.

Geef een antwoord